ניתן בהחלט לומר כי המהפכה של המאה הנוכחית היא המהפכה הירוקה. המגמה העולמית חותרת לשם, בכל התחומים. המהפך הזה בא לידי ביטוי למשל, בתחום התחבורה. כיום, 30% מצריכת האנרגיה בעולם היא לצורך תחבורה.
חשמל – IN, פחם – OUT: המהפכה הירוקה כבר כאן
ניתן בהחלט לומר כי המהפכה של המאה הנוכחית היא המהפכה הירוקה. המגמה העולמית חותרת לשם, בכל התחומים.
המהפך הזה בא לידי ביטוי למשל, בתחום התחבורה. כיום 30% מצריכת האנרגיה בעולם היא לצורך תחבורה. מאחר והתחבורה מתקדמת לתחבורה ירוקה שמונעת על ידי חשמל במקום דלק, הצפי (והיעד) הוא שעד 2030 כבר לא ייצרו יותר רכבי בנזין. המהלך הזה ייצור ביקוש אדיר לחשמל, ומאחר שהדרך הזולה ביותר היא לייצר חשמל היא באמצעות אנרגיה סולארית – תחום האנרגיה הפוטו וולטאית המופקת מהגגות צפוי להיות במגמת עלייה גדולה.
מומחים מעריכים כי בעשור הקרוב החשמל יהפוך לשחקן מרכזי בתחום האנרגיה, בעוד הפחם ייעלם לחלוטין.
כל האינטרסים מובילים את השוק לחשמל ירוק
לאחרונה, שר האנרגיה, יובל שטייניץ, הציע להעלות את יעד האנרגיות המתחדשות, שכיום עומד על 7%, ל-30% במקום היעד המקורי של 17% . שטייניץ הסביר כי הוא מעוניין להפוך את מדינת ישראל לחלק מהמגמה העולמית לייצור חשמל באנרגיות מתחדשות. על פי בלומברג (חברה מובילה בתחום המידע העסקי והפיננסי), עד שנת 2050, 50% מהחשמל בעולם יגיעו ממקורות של אנרגיה מתחדשת.
אחת הסיבות לכך, היא הסיבה הבריאותית. על פי נתוני ה-OECD, בשנת 2015 נהרגו בישראל 2,200 בני אדם מזיהום אוויר, פי שבע ממספר ההרוגים בתאונות הדרכים. אם המשק יפסיק להשתמש בפחם ובדלקים מזהמים האוויר יהיה נקי יותר, ההתחממות הגלובאלית שמומחים מתריעים מפניה תוכל להימנע, ואזרחי המדינה כולה ירוויחו.
התועלת של המהלך הזה, אם כך, היא גם כלכלית, גם סביבתית וגם בריאותית.
ירידה בעלויות החשמל הפוטו וולטאי
ירידת מחירי הפאנלים והממירים בעשור האחרון בשיעור של כ85% הביאה לכך שעלות ייצור החשמל הסולארי הפכה לזולה יותר מייצור חשמל באמצעים אחרים. כתוצאה מכך מדינות העולם ובתוכן מדינת ישראל כבר אינן מסבסדות את תעריפי החשמל ליצרני החשמל הפרטיים ולהיפך התקנות בהיקפים אדירים של שדות סולאריים צפויים להוזיל את מחירי החשמל בעתיד הקרוב. התקנת פאנלים סולאריים על גגות פרטיים או מסחריים הפכה להיות משתלמת במיוחד, ומסייעת גם היא לקדם את היעד הלאומי השאפתני שעליו הוכרז.
מדינת ישראל מקדמת חשמל ירוק מהגגות
נכון להיום, רשות החשמל חותרת לעמוד ביעד של שימוש באנרגיות מתחדשות בישראל בהיקף של 10% עד סוף שנת 2020. בשנים האחרונות ניתן לראות כי משרד האנרגיה ורשות החשמל הפנימו את הפוטנציאל האדיר בתחום והם פועלים כדי לקדם את השוק ולהגדיל את היקף ההתקנות במדינת ישראל וזאת בעזרת הסרת חסמים בירוקרטיים ומתן תעריפים אטרקטיביים ליצרנים.
זה הזמן להתקין גג סולארי ולהצטרף למהפכה
ניסיון העשור האחרון מלמד כי ההסדרה הנוכחית של רשות החשמל תהיה תמיד טובה יותר מההסדרה הבאה ולכן כדאי לנצל את חלון ההזדמנויות הקיים ולהקים גג סולארי ביתי או גג סולארי מסחרי וליהנות מתשואה נאה, במחירי התקנה משתלמים. הצפי הוא שהמדינה תמשיך ותקדם את תחום האנרגיה הסולארית כדי לעודד צרכנים להתקין גגות סולאריים, והביקוש לחשמל המופק מהגג רק יעלה עם הזמן.